dimarts, 18 de març del 2008

LA PLAÇA DE BOUS SENSE CAP ACTIVITAT


La plaça de bous de Xàtiva no registra cap acte en els propers quatre mesos



Des d’EU-IpX volem denunciar la mala gestió que s’està realitzant de la plaça de bous de Xàtiva. De fet, tots podem recordar les presses que tenia l’alcalde Rus per finalitzar les seues obres, el més prompte possible. Amb l’objecte de començar a programar concerts, exhibicions...en l’esmentada plaça. Inclús paga la pena recordar certes afirmacions de l’alcalde que parlaven de la nostra ciutat com tot un referent estatal en l’organització de concerts i grans festivals, gràcies a la reestructuració de la plaça de bous. Tanmateix la realitat ha edevingut ben diferent.

Tenim una plaça de bous que ha suposat un cost calculable, fins aquest moment, de 10 mil•lions d’euros. De la mateixa manera podem dir ben clar que aquesta és una gran obra que està reportant beneficis inexistents per a la ciutadania de Xàtiva.

El somni de Rus de convertir a Xàtiva en un referent per a les grans gires musicals mundials, europees, estatals...ha resultat ser tot un fracàs. De fet dels 34 concerts musicals, amb certa entitat, que fins aquest moment estan programats en la província de valència per als propers mesos de març, abril, maig i juny. Xàtiva solament acull el concert de Jaime Urrutia, el qual anecdòticament, tindrà lloc al Gran Teatre. En defintiva, el gran projecte de Rus no acollirà ni un sol acte, conegut, en els propers quatre mesos. Un balanç que no trenca bruscament amb la dinàmica d’aquest espai, des del dia de la seua inauguració fins avui.

Mentrestant, Xàtiva amb la gestió que ha fet Rus de les subvencions rebudes. Ha perdut una gran oportunitat per dignificar les seues infraestructures bàsiques. Així com per dotar a la nostra ciutat d’uns serveis públics de qualitat (guarderies, extensió universitària, poliesportiu...).

Davant aquesta situació des d’EU-IpX demanem la creació d’un pla destinat a minimitzar l’impacte econòmic que suposa i suposarà el cost i sobrecost de la plaça de bous per al nostre municipi.


Col•lectiu local
EU-IpX

2 comentaris:

Jesús Badenes ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jesús Badenes ha dit...

«"Esto ha sido un verdadero milagro". Era la frase más repetida en la calle Sant Agustí de Xàtiva, donde las fiestas falleras pasaron de un modo brusco y cruel a un segundo plano. Así lo valoraron tanto el alcalde setabense, Alfonso Rus (PP), y los vecinos al valorar el desplome de una casa en ruinas durante la madrugada de ayer. Todos ellos destacaron la proximidad del inmueble a otras casas habitadas como su ubicación en una zona de paso de escolares y muy próxima a una falla.» Las Provincias

Es pot ser més cínic que Rus? Qui és el responsable de que això no caiga? Santa Teresa de Jesús o el papa Calixte III? Si no, no entenc perquè parla de miracle... Quin morro té!